Seguim amb les disseccions: cranc i peix.

Durant la setmana passada continuem amb les nostres disseccions dins del nostre projecte “Entenm la natura”. Els alumnes de 5º de primària van realitzar, no una, sinó dues disseccions de dos éssers vius: el peix i el cranc.

Dissecció d’un peix:

El nostre primer ésser viu que hem disseccionat ha segut el peix. L’objectiu d’aquesta dissecció és estudiar l’anatomia externa i interna d’aquest animal marí com a exemple d’un vertebrat. Per a aquesta dissecció en el laboratori hem utilitzat una “Dorada”, on els alumnes han pogut comprovar que és un animal aquàtic, a més d’estar dividit al capdavant, tronc i cua. El cos està recorregut en el seu interior per un eix esquelètic format per ossos curts i els diferents òrgans, com per exemple l’aparell digestiu i respiratori d’aquest peix ossi.

Dins de l’anatomia del peix hem comprovat que el seu cos està comprimit lateralment i d’aquesta manera ofereix una resistència mínima en desplaçar-se per l’aigua.
Després de visualitzar i realitzar la dissecció de totes les seves parts, els alumnes ampliessin tot l’après en el seu quadern de camp.

Dissecció d’un cranc:

El segon ésser viu que hem disseccionat ha segut , el cranc. Aquest animal és una criatura que habita al costat de les platges, en gairebé tots els països del món, és omnívor en la naturalesa i s’alimenta d’una dieta que consta d’algues, mol·luscs, cucs, altres crustacis, fongs i bacteris.

Els alumnes van poder veure totes les parts d’aquest animal marí i van disseccionar amb les seves pròpies mans aquest crustaci al laboratori, a més de veure en el microscopi diferents parts d’aquest animal. Una vegada finalitzada aquesta significativa i emocionant dissecció, els alumnes completen tot l’après dins del seu quadern de camp.

Ací vos deixem fotos de les dues dissecions realitzades: peix i cranc.


Comparte
Facebook
Twitter
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisión alumnos
Secretaría
Horario secreataría