Els punts cardinals i la brúixola

Hui al pati hem fet una activitat per treballar els punts cardinals menejant-nos per l’espai baix les consignes del mestre, tenint la referència d’una brúixola que ens marcava la direcció de rumb. L’objectiu era identificar els punts cardinals i el funcionament de la brúixola, potenciant la presa de decisions ràpides.

A continuació, hem descobert una de les técniques bàsiques que hi ha per orientar un mapa. A classe ja vam practicar com podíem orientar-lo gràcies a referències clares en el terreny, però ara hem aprés a fer-ho amb la brúixola. Per grups ens ha tocat orientar diferents tipus de mapes amb brúixoles molt distintes. Això de baixar al pati a10.1-Orientar un mapa fer classe ens està aportant molts coneixements!

Orientar el mapa utilitzant la brúixola:

Hem de fer coincidir les línees del nord (meridians) del mapa (normalment en blau o negre), amb la direcció del nord magnétic que ens mostra la brúixola. Una vegada tenim el mapa orientat, el que hi ha en el mapa deu coincidir amb allò que podem vore en la realitat.

També hem confeccionat  una maqueta per repassar les parts més importants de la brúixola i comprendre el seu funcionament com a ferramenta de navegació.

I fins i tot, hem construït una brúixola amb una agulla imantada, amb el que hem aprés perquè una brúixola sempre senyala al mateix lloc, entenent les nocions bàciques d’electromagnetisme. Després d’aquest experiment estem preparats per a sobreviure en qualsevol circumstància!

Comparte
Facebook
Twitter
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisión alumnos
Secretaría
Horario secreataría