Els alumnes de Sant Roc repoblen de crancs els nostres rius

Per tercer curs consecutiu, els alumnes de Sant Roc hem culminat el nostre projecte de recuperació del cranc autòcton. Alumnes de primària i secundària hem sigut protagonistes d’un projecte d’aprenentatge servei entorn a la figura de Fèlix Rodríguez de la Fuente. Per a nosaltres una font d’inspiració des de que fa ara cinc anys, els nostres companys majors van rendir homenatge a la seua figura. A hores d’ara podem estar molt orgullosos d’aquest llegat, i som agents actius de les seues propostes mediambientals.

La solta de huí suposa el final d’un nou curs ple d’aprenentatges per a tots els alumnes que han participat activament estudiant el cranc de potes blanques. Un animal seriosament en perill al nostre territori. Podem estar contents, perque la població va en augment, ja que durant els seguiments realitzats, s’ha pogut comprovar que hi han individus de soltes anteriors. A poc a poc, el nostre treball dona el seu fruit. 

Aprofitant que hem anat a un paratge natural, ens hem adonat que la gent no és del tot respetuosa, i hem fet una millora en l’ecosistema que ha consistit en arreplegar més de 40kg de tot tipus de fem: envasos de plàstic, vidres, llaunes, burilles,…  

Volem donar les gràcies a l’Ajuntament d’Alcoi i al seu departament de Medi Ambient, a la Conselleria de Medi Ambient, al Centre de recuperació d’espècies, als responsables i tècnics del Parc de la Mariola,… i En general, a tots els que han recolzat la nostra iniciativa didàctica durant tots aquests anys.

Comparte
Facebook
Twitter
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisión alumnos
Secretaría
Horario secreataría