5é B. Rondalles nocturnes i natura a ull de canals

Els alumnes de cinqué B hem passat una nit i dos dies a l’alberg Ull de Canals, al cor de la Mariola, amb la companyia de l’amic Juansa. A l’alberg, hem realitzat moltes activitats inoblidables i emocionants: hem fet classe, hem jugat a jocs de taula i a la baralla, i hem visitat al centre d’interpretació de la Mariola, on hem conegut l’arbre que va ser el més vell de tot el territori; tenia 269 anys quan morí!

Hem gaudit en primera persona d’una d’aquelles nits d’hivern, on els maseros contaven rondalles als més menuts, a la vora del foc. Hem imaginat aquella època oblidada on s’escoltaven les contarelles d'»El dimoni fumador», «I queixalets també» o el relat de la mestra Aïda, «Peret de poca por». I en acabant les rondalles, vam rematar la nit amb una assemblea sincera.

I per acabar-ho d’adobar, hui hem fet l’excursió el naixement del riu Vinalopó, gaudint d’una ruta naturalista i literària, on hem escoltat «La llegenda de la Mariola» i el misteriós conte de l’infame i malvat «Rodolf, el Rata», més conegut com l’home del sac. En aquesta experiència hem descobert que a la Mariola hi ha una sobrepoblació de porcs senglars, que ho llauren tot. Però també hem sabut que hi ha una altra sobrepoblació d’un altre tipus d’animal, també amb ullals: el «porcus humanus». Nosaltres, ben orgullosos d’haver deixat el parc natural més net que abans d’anar-hi. Ací publiquem el muntatge que han fet els alumnes.

   

Comparte
Facebook
Twitter
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisión alumnos
Secretaría
Horario secreataría