5é B. Rondalles nocturnes i natura a ull de canals

Els alumnes de cinqué B hem passat una nit i dos dies a l’alberg Ull de Canals, al cor de la Mariola, amb la companyia de l’amic Juansa. A l’alberg, hem realitzat moltes activitats inoblidables i emocionants: hem fet classe, hem jugat a jocs de taula i a la baralla, i hem visitat al centre d’interpretació de la Mariola, on hem conegut l’arbre que va ser el més vell de tot el territori; tenia 269 anys quan morí!

Hem gaudit en primera persona d’una d’aquelles nits d’hivern, on els maseros contaven rondalles als més menuts, a la vora del foc. Hem imaginat aquella època oblidada on s’escoltaven les contarelles d'”El dimoni fumador”, “I queixalets també” o el relat de la mestra Aïda, “Peret de poca por”. I en acabant les rondalles, vam rematar la nit amb una assemblea sincera.

I per acabar-ho d’adobar, hui hem fet l’excursió el naixement del riu Vinalopó, gaudint d’una ruta naturalista i literària, on hem escoltat “La llegenda de la Mariola” i el misteriós conte de l’infame i malvat “Rodolf, el Rata”, més conegut com l’home del sac. En aquesta experiència hem descobert que a la Mariola hi ha una sobrepoblació de porcs senglars, que ho llauren tot. Però també hem sabut que hi ha una altra sobrepoblació d’un altre tipus d’animal, també amb ullals: el “porcus humanus”. Nosaltres, ben orgullosos d’haver deixat el parc natural més net que abans d’anar-hi. Ací publiquem el muntatge que han fet els alumnes.

   

Comparte
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisiones
Horario secretaría
Horario secreataría