Notícia 112. Tenim una emergència

Posem punt i final a un projecte que durant els últims mesos ens ha portat a descobrir un món de coneixements relacionats amb la salut i el nostre cos humà. “112. Tenim una emergència”, ha sigut un projecte que a més ens ha ensenyat com aplicar els coneixements de l’escola a la nostra vida. El fil conductor del tema han sigut les emergències, i des del primer moment hem aprés a afrontar situacions de risc per a la salut de les persones. Huí per huí podem dir que som ciutadans més preparats per a donar auxili en cas d’accident.
La metodologia de l’Estudi del cas, popularment utilitzada en les facultats de medicina de tot el món, s’ha convertit en la nostra principal ferramenta de treball.
Hem aprés cóm funcionen els nostres órgans i sistemes, i com podem sofrir accidents que afecten al seu funcionament normal. Estudiant primers auxilis específics per a cada cas i, aplicant la conducata P.A.S. (Protegir-Avisar-Socòrrer), hem intervingut assistint a les víctimes. Tot allò ho hem representat en vídeos simulats, per compartir-ho després amb els nostres companys.
Va ser molt especial la jornada sobre les emergències que va reunir 4 tipus distints d’ambulàncies (TNA, Creu Roja, SVB i SAMU), a la Guàrdia Civil amb els seus vehicles de tràfic, els màxims responsables de Protecció Civil a Alcoi i el taller de primers auxilis a càrrec de Carmina, infermera del SAMU. Tots ells van donar a conèixer la seua tasca professional als alumnes de 5è.
Per cert, una dels sorpreses que ens tenien preparat els nostres profes va ser la participació en un simulacre d’incendi al centri comercial Alzamora. Vam anar al cinema per vore una pel·lícula, i en realitat, vam haver d’evacuar la sala al poc de començar la projecció. Seguint els indicacions dels coordinadors d’emergències, vam poder aplicar allò que els responsables de protecció civil i els bombers ens havien ensenyat uns dies abans.

Sens dubte, un projecte que ens prepara per a la vida. Especialment per ajudar als demés.

Comparte
Facebook
Twitter
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisión alumnos
Secretaría
Horario secreataría