La cetreria, un patrimoni de la humanitat viu

“Seduït als 12 anys per l’experiència de presenciar com un falcó pelegrí caçava un ànec al seu poble natal, el gran naturalista Félix Rodríguez De la Fuente es va llançar ben jove a ressuscitar l’activitat de la falconeria a Espanya. Una aventura que duraria tota la seua vida”.

Huí 16 de novembre, hem dedicat una sessió del nostre projecte Félix, a una de les principals passions del nostre protagonista: la cetreria. I ho hem fet recordant que huí és el Dia Mundial de la Cetreria. Considerada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO.

Celebrar la cultura sempre és preservar el llegat dels nostres avantpassats, i al Col·legi Sant Roc huí hem sigut conscients de la importància que té recordar i estimar aquells coneixements ancestrals que ens ajuden a entrendre la història de les diferents cultures.

El nostre projecte inclou objectius com ara preservar el medi ambient, recuperar espècies i entorns, o convertir-se en altaveus de la cultura i l’estima per la natura. Amb aquesta intenció, hem aprés una mica més sobre la cetreria, l’art d’ensinistrar aus rapinyaires. És fàcil i apassionant recórrer la seva història repassant escrits medievals, llegendes i representacions artístiques en vidrieres, tapissos o pintures.

El nostre amic i expert en aus, Àlvar Seguí, ens ha regalat una experiència que recordarem tota la vida. Ha posat tots els seus coneixements a l’abast dels alumnes de sext. I ho ha fet en companyia dels seus 3 joves xoriguers.

Hem pogut conèixer de primera mà, quina és la relació simbiòtica entre l’animal i la persona, quines són les característiques principals d’aquest tipus d’aus, com és el seu entrenament, i moltes coses més. Però sens dubte, el més emocionant ha sigut vore l’exhibició de vol que els tres falconets ens han oferit a les ordres del seu entrenador.

Des d’ací, sols podem donar les gràcies a l’amic Àlvar per continuar cada any participant dels nostres projectes sobre natura.

#dayfalconry
#unesco
#cetreria #falconeria #halcones
#bieninmaterialdelahumanidad
#felixrodriguezdelafuente
#projectefelix
#aprendizajeservicio
#scholasoccurrentes #ucv #colegiosdiocesanos
@maquiambiental

Comparte
Facebook
Twitter
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisión alumnos
Secretaría
Horario secreataría