Èxit rotund en la II edició del projecte del ofegabous

Donada la satisfacció que ens ha aportat la primera experiència amb el cranc de riu, els alumnes de Sant Rochan fet una segona edició d’alliberament d´ofegabous als nostre entorn, en concret al parc Natural de Mariola a diferents vessants.

L’animal en qüestió s’anomena “ofegabous” en valencià, i “gallipato” en castellà. Es tracta d’un amfibi autòcton d’aquesta zona semblant a un tritò, que viu en tolls d’aigua i tristament s’hi troba en la llista d’animals autòctons en vies d’extinció, per exemple, per als ofegabous és necessari que no hi haja peixos, perquè es mengen els ous i bloquegen la repoblació.

Continua aleshores, un projecte que té com a vessant fonamental la conscienciació sobre la constant lluita que hem de mantenir contra tot allò que afecte a la natura i, per extensió, l’ésser humà. És un projecte educatiu amb la col·laboració del Centre de Conservació d’Espècies Dulciaqüícoles de la Comunitat Valenciana, amb el qual els alumnes fan seguiment dels animals proporcionats al centre fins que tenen capacitat per a ser alliberats, i en eixe moment es llancen en llocs determinats pels tècnics de Conselleria en el nostre entorn, confiant en la seua reproducció i expansió.

De fet, en el parc Natural de la Serra de Mariola i el Parc Natural de la Font Roja ja s’han fet alguna solta i s’està a l’aguait amb el seguiment del procés de recuperació de la població.

És per tant, un projecte d’Aprenentatge-Servei que alumnes de dues etapes diferents, han dut a termini amb molt d’esforç des de principi d’any. La cria d’aquest xicotet animal, comporta un seguiment i manteniment constant. Alumnes de tercer de primària i primer d’ESO, ho han fet possible amb ajuda dels seus mestres. Un autèntic aprenentatge, a més d’emocionant, que de nou posa en evidència que les joves generacions poden ser agents actius a la societat actual.

Donar les gràcies als tècnics de Conselleria i a l´Ajuntament d´Alcoi, per proporcionar els mitjans i coneixements per portar endavant aquest projecte d’aprenentatge i servei, confiem mantindre aquesta meravellosa tasca de col·laboració amb les diferents entitats.

Comparte
Facebook
Twitter
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisión alumnos
Secretaría
Horario secreataría