Esmorzem junts! Un projecte amb estrela.

Els alumnes de sisè de primària de Sant Roc aprenen a alimentar-se de forma saludable recreant un conegut programa de cuina.
Després de dos mesos de treball a l’aula, culmina el projecte Esmorzem junts, amb una posada en escena digna d’un plató de televisió. El Mercat de Sant Roc, ha sigut l’escenari de la celebració final d’allò que han aprés entorn a un tema tan important com és l’alimentació i la nutrició.
Gràcies al vincle establert entre el Mercat i el Col·legi, en un projecte global anomenat [Sant Roc]2 s’ha pogut fer realitat una vertadera implementació del contingut treballat a classe, construint ponts entre l’escola i el barri.
Aquesta és la segona edició d’una proposta didàctica que vam iniciar ara fa dos anys de la mà de Paula Cortés, mestra que va marcar el camí d’un espectacular projecte en l’àrea de ciències. Un centenar d’alumnes i els seus mestres, han arreplegat  el testimoni d’aquest llegat i han sigut protagonistes d’un treball d’investigació sobre l’esmorzar en el col·legi. Han estudiat fins i tot la quantitat de despeses i el tipus d’envoltori que s’utilitza per embolicar o guardar els aliments. L’estudi de la seua pròpia dieta, l’anàlisi d’etiquetes, el coneixement de l’aparell digestiu a partir d’órgans d’animals i la visita d’experts a l’aula, com ara metges i nutricioniste, són algunes de les activitats més representatives d’aquesta unitat didàctica.
Tot va començar amb una gimcana al Mercat a principi de curs, i ara hem tornat al mateix escenari, per compartir tot un matí de frenètica activitat amb els nostres amics comerciants i clients de Sant Roc
Els alumnes han après a alimentar-se de forma saludable recreant el conegut programa de televisió ‘Master Xef’. Carreres per anar a la compra, nervis i rialles van ser els ingredients bàsics d’un còctel d’emocions que van sentir els participants per elaborar un esmorzar que cumplira els criteris que havia definit el jurat. Els escolars es van dividir en un total de 24 equips i cada un d’ells va comptar amb l’assessorament d’un alumne del cicle formatiu de Cuina i Gastronomia de Batoi.
Els alumnes, després de preparar els menus amb tot tipus de detalls, com si d’un equip de cuina professional es tractés, van iniciar la prova comprant tot el necessari en els diferents llocs d’alimentació, per posteriorment començar a preparar els seus plats. Un cop finalitzat el treball, el jurat va passar taula per taula per tastar i avaluar la tècnica, la presentació i l’equilibri nutricional de cada proposta.
Els tres millors van rebre les culleres de bronze, plata i or, i el seu diploma participatiu. La cloenda de l’acte va estar protagonitzada pel famós cuiner Salva de l’edició 4 de Master Xef. Una emotiva master class sobre cuina i nutrició equilibrada, per tancar un matí en el que l’ensenyament va estar impregnat d’emocions i vivències que de segur es gravarà en la retina de tots els xiquets participants.

Comparte
Facebook
Twitter
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisión alumnos
Secretaría
Horario secreataría