6è. Els nostres arbres, oficialment protegits

Fem primer un poc de memòria. Els alumnes de sisè del curs passat, actualment a primer d’ESO, dins del seu projecte FÈLIX ENS ENSENYA i com a producte final d’aquest, proposaren al plenari de 30 de maig de 2016 la protecció i catalogació d’uns arbres situats a l’Horta Major; una carrasca centenària i un bosc de garrofers -arbre poc habitual al termini municipal d’Alcoi-.

Doncs bé, hui el col·legi Sant Roc està d’enhorabona. Hem rebut una important notícia des de l’Ajuntament d’Alcoi: amb el vot a favor de tots els partits polìtics, s’ha modificat el Catàleg d’Arbres d’interès local, amb l’objectiu d’incloure la nostra carrasca i l’arbreda de garrofers. També es farà una publicació de tots els arbres i arbredes amb la seua identificació i localització exacta, després d’haver-se aprovat definitivament, en compliment del que disposa l’article 70.2 de la Llei 7/85, de 2 d’abril, Reguladora de les Bases de Règim Local, segons la redacció donada per la Llei 39/94, de 30 de desembre.

A partir d’ara, a la zona dels arbres catalogats, a l’Horta Major, hi haurà un panel explicatiu on es detallarà tota la informació necessària, destacant entre altres coses, que fou un projecte educatiu dels alumnes de Sant Roc.

Per tant, de la mateixa manera que amb l’homenatge a Fèlix -amb el qual vam posar nom al saló d’actes de la Font Roja amb presència directa de la seua filla Odile Rodríguez de la Fuente-, aquesta activitat també es quedarà de manera permanent i visible per a sempre, complint l’objectiu d’aconseguir una societat millor conservant i estimant, més si cap, la Natura que ens envolta.

Ara esperem notícies fresques, com aquell qui espera al Messies, de part de l’Associació Serra de Mariola, per veure com ha quedat el mapa on inclouran l’altra activitat estrella d’aquest inoblidable projecte: la Ruta de les Ermites.

Comparte
Facebook
Twitter
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisión alumnos
Secretaría
Horario secreataría