6è. Adoptem el Riu Polop

Aquesta setmana hem anat al riu Polop com activitat final del projecte de Ciències “Adoptem un riu”. Els xiquets han fet altra demostració de la seua grandesa caminant 16’1 km . Són únics. Una vegada al riu, després d’esmorzar, hem fet les dos activitats programades:

– ADOPTEM UN RIU: Estudi dels éssers vius del riu amb els índexs MaPri i MaPriFli per descobrir la qualitat de l’aigua del riu. Hem vist serps d’aigua, granotes i macroinvertebrats com els coleòpters, larves de libèl•lula, decàpodes, corredors, sabaters, crancs americans… També peixets com les bagres (“catxos”). També hem pogut posar-li nota al bosc de ribera amb l´índex QRSI i hem vist que no és de bona qualitat a causa de l’acció humana.

– MANS AL RIU: També al projecte hem dut a terme un APS (Aprenentatge Servici) i hem netejat un bon tram de riu de brossa i deixalles.  Arribant a la conclusió que la gent és un poc desastre i de segur que sa casa no la tenen tan bruta.

Aquestos resultats els enviarem a València, a la Fundació Limne, una associació que desenvolupa una important tasca per la conservació dels nostres rius valencians, perquè facen ús real dels mateixos.  Amb “Adoptem un riu” hem après que tenim un riu Polop molt sa i que hem de cuidar-lo moltíssim i valorar-lo com un tresor natural inestimable. Acomiadem aquest interessant projecte per centrar-se a l’últim, el dedicat a Fèlix, i veiem com passa el temps i el curs s’acaba. Ens queda poc camí però continuem caminant!

Comparte
Facebook
Twitter
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisión alumnos
Secretaría
Horario secreataría