5è. Visitem el Castell de Xàtiva

Ahir acudírem a Xàtiva per a visitar el castell, com activitat final del projecte de Ciències Socials, EN TEMPS DE MARIA CASTANYA. Hem viatjat amb tren fins a la capital de La Costera. Allí ens esperava l’amic Pasqual, que amb el seu trenet turístic ens ha pujat al castell per a començar la nostra jornada turística i educativa.

A la fortificació hem aprés moltes coses sobre els distints pobles que hi van habitar. Al Castell Menor ho feren primer que ningú els ibers. La princesa més important d’aquest poble, Himilce, es casà amb Anníbal i segons conta la llegenda, al castell situat en la serra de Vernissa, nasqué el fill de la parella. Hem passat per la porta d’Anníbal, on aquest general cartaginés, amb l’ajuda dels seus soldats, perpetrà l’atac a la ciutat de Sagunt, governat en aquells moments pel seu pitjor enemic: els romans. Del Castell Menor, destaquem la porta d’Anníbal, les muralles i la torre quadrada, on baix les ordres dels nostres mestres, hem defensat el castell com a vertaders soldats, la segona porta modificada posteriorment pels àrabs i hem gaudit de la impressionant vista del balcó d’Himilce.

Després hem acudit al Castell Major, motiu principal de la nostra visita per tractar-se de la part medieval, que casa amb el nostre EN TEMPS DE MARIA CASTANYA. Al mateix es veu clarament l’estil de vida que portaven en aquella època i hi destaquem la porta del Socorro, els quatre imponents aljubs, la porta de Santa Maria, la impactant cel·la on va morir presoner el comte d’Urgell, la capella de la reina Maria, en honor del desgraciat comte i els jardins d’Ibn Hazm. Ha sigut una eixida molt profitosa on hem pogut gaudir i aprendre al mateix temps en companyia de companys i mestres. Ens ha passat el temps volant. Ací publiquem algunes imatges.

Comparte
Facebook
Twitter
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisión alumnos
Secretaría
Horario secreataría