5é. Entenent la natura: rapinyaires a la mariola II

Aquesta setmana, dintre del nostre projecte ENTENENT LA NATURA, les classes de 5é C i 5é D, vam estudiar en primera persona les rapinyaires diürnes, nocturnes i carronyaires. A les 9 hores vam eixir del col·le para anar a peu al Preventori. Allí ens esperava l’amic Àlvar Seguí per a explicar-nos els costums de les rapinyaires nocturnes en directe, per acabar l’explicació de la millor manera possible: alliberant un esparver del centre de recuperació Santa Faz d’Alacant.

Una vegada alliberat l’esparver, costera amunt, vam anar directament al Canyet, on hi havia més voltors que mai. Des de l’observatori ha vingut la sorpresa del dia, que ha estat quan, entre tots els carronyaires, hi destacava un voltor de Rupell (el projecte Canyet ja va marcar un altre i amb el GPS van descobrir el seu viatge fins al Senegal). Vam poder conéixer i observar els voltors i fins i tot també vam poder alliberar-ne un al qui li faltava un ull. Pujar en silenci, al final té el seu premi. 

A la vesprada, de la mà de l’amic Aitor, d’Enguera, vam poder observar en directe els costums de les rapinyaires diürnes i nocturnes. Vam veure un caro lapó dels Urals, un gran duc, dos olibetes i un falcó harris. Després de les explicacions, aquestos ocells ens van oferir un espectacle impressionant amb els seus vols. Vos convidem a veure el vídeo. Paga la pena.

Vam caminar 14,6 km per la serra de Mariola i vam tornar més enamorats de la Natura. Volem aprofitar la publicació per a agrair al Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi, als falconers Alas de la Montaña, al centre de recuperació Santa Faz d’Alacant i al nostre amic i fidel col·laborador Àlvar Seguí per haver-nos facilitat aquesta inoblidable activitat.

Comparte
Facebook
Twitter
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisión alumnos
Secretaría
Horario secreataría