5é. Entenent la natura: rapinyaires a la mariola I

Aquesta setmana, dintre del nostre projecte ENTENENT LA NATURA, les classes de 5é A i 5é B, hem fet una activitat única que mai no podrem oblidar: l’estudi en primera persona de les rapaniyaires diürnes, nocturnes i carronyaires. A les 9 hores vam eixir del col·le para anar a peu al Preventori. Allí ens esperava l’amic Àlvar Seguí per a explicar-nos els costums de les rapinyaires nocturnes en directe, per acabar l’explicació de la millor manera possible: alliberant un brúfol, recuperat d’una electrocució al centre de recuperació.

Una vegada alliberat el brúfol, costera amunt, vam anar directament al Canyet, on vam poder conéixer i observar els voltors menjar des de l’observatori, volar i fins i tot també vam poder alliberar-ne un jove, que van agafar a un mas de Beniarbeig i que portava més temps aclimatant-se al terreny. Pujar en silenci, al final té el seu premi. 

A la vesprada, de la mà de l’amic Aitor, d’Enguera, vam poder observar en directe els costums de les rapinyaires diürnes i nocturnes. Vam veure un gran duc, les olibetes, el falcó harris, i fins i tot un corb. Després de les explicacions, aquestos ocells ens van oferir un espectacle impressionant amb els seus vols. Vos convidem a veure el vídeo.

Vam caminar 14,2 km per la serra de Mariola i vam tornar més enamorats de la Natura. Volem aprofitar la publicació per a agrair al Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi, als falconers Alas de la Montaña, al centre de recuperació Santa Faz d’Alacant i al nostre amic i fidel col·laborador Àlvar Seguí per haver-nos facilitat aquesta inoblidable activitat.

Comparte
Facebook
Twitter
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisión alumnos
Secretaría
Horario secreataría