WORKSHOP adOsrOdes 2016/2017

Durant la setmana cultural s’ha realitzat, en la seva segona edició, el Workshop: adOsrOdes. Durant aquesta edició s’han realitzat alguns canvits respecte a l’any passat. Dintre d’aquest «Workshop» es pretén donar a conèixer una nova visió de la bicicleta així com les seves modalitats més importants. Aquestes modalitats han segut; descens, bmx, freestyle, trajectes de llarga distància amb bicicleta de muntanya i triadlon.

El workshop «adOsrOrdes» ha estat format per un grup de vint persones, entre alumnes i mestres, de 5º i 6º de Primària. Els quals han gaudit dels tres dies que durava l’activitat.

AdOsrOdes va comptar amb tres dies completament diferents. El primer d’ells, al matí, ho vam dedicar a veure les diferents modalitats de bicicletes que existeixen, així com el seu funcionament. Més tard, després de les explicacions pertinents els alumnes van realitzar un circuit al propi col·legi, per tal de saber quines velocitats eren les més correctes a l’hora de realitzar alguna pujada.
A la tarda vam agafar les nostres bicicletes i amb dos cotxes de policía ens “van escortar” des del col·legi Sant Roc fins al circuit de BMX que es troba a la nostra localitat, més concretament al «Viaducte». On el nostre amic Quique Santonja, especialista i monitor de l’escola de B.M.X  ens realitzaria una demostració i pràctica al circuit.

Gràcies a les diferents expicacions que Quique va realitzar, els alumnes van experimentar de primera mà les sensacions que produeix aquest esport. A més a més, entre els nostres alumnes es trobava un alumne que va demostrar moltes aptituds a la modalitat de B.M.X El resultat va ser sorprenent i els alumnes es van quedar impressionats dels salts i destreses d’aquest esport. Durant el segon dia es va organitzar una excursió de llarga distància, ja que constava de 32 quilòmetres al primer dia i 21 kilòmetres per al segon i últim dia.
L’excursió va transcórrer per tres localitats: Alcoi, Cocentaina i Muro d’Alcoi. Cal destacar que en les tres localitats, les respectives Policíes de cadascuna de les poblacions ens va acompanyar, a tot el grup en aquells trams on hi havia que circular per carretera, ja que així es garanteix la seguretat dels alumnes.

L’excursió va començar des del nostre col·legi direcció a Cocentaina. Una vegada allí, ens dirigim a la «via» on arribem a la població de Muro d’Alcoi. Seguidament seguim l’antiga via del tren per tornar a Cocentaina. Després d’un paró, vam agafar forces per fer la pujada al paratge de «Sant Cristòfol» on després de 20 kilòmetres vam descansar per dinar i enprender l’última ascensió fins al Castell. Una vegada al Castell, era tot molt fàcil, ja que solament ens faltaven uns pocs quilòmetres per arribar a la nostre destí, el Refugi de «Els foietes».

Després de més de sis hores de travessia, sobre dos quarts de set de la tarda arribem al refugi. Els alumnes van descansar, es van endreçar i preparem els nostres sacs de dormir. Una vegada que tot estava ordenat, comencem a fer el sopar, una merescuda barbacoa de embotit.
Després de sopar i fer una mica de tertúlia ens vam anar a dormir, ja que el dia havia estat molt dur i havíem de recuperar forces per al matí següent.

L’últim dia de «adOsrOdes» ens vam despertar a les 7:30 del matí per tenir temps de realitzar la nostra última excursió abans de tornar al nostre col·legi.
Vam veure clarejar mentre esmorzem i després de recollir totes les pertenències, ens vam posar en camí. El repte del tercer dia era coronar el Castell amb les nostres bicicletes. La veritat és que ens va costar una mica, ja que el camí era una mica estret, però al final ¡Ho vam aconseguir!

Després de coronar el Castell ens vam anar directes, una altra vegada, al refugi dels Foietes». Una vegada allí, vam fer l’últim menjar. Vam recollir i netegem tot el que embrutem i ens vam disposar a tornar al col·legi. Després de dues hores i mitjana, arribem al col·legi sobre les 16:45 hores de la tarda, molt contents per l’experiència viscuda i per tot l’esforç que els alumnes han mostrat els dos dies d’excursió.

Esperem que en el proper any puguem tornar a realitzar aquest Workshop.
Ací vos deixem el vídeo dels tres fantàstics dies viscuts. Esperem que us agrade.

Comparte
Facebook
Twitter
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisión alumnos
Secretaría
Horario secreataría