Riu net, niu fet! Un projecte d’esperança per al nostre Planeta.

Els estudis demostren que el disseny de les nostres ciutats i la nostra activitat humana, són una causa fonamental per a la disminució d’aus com ara el teuladí o els avions comuns.

Els alumnes de Sant Roc tornen a ser protagonistes en un projecte d’aprenentatge servici amb l’objectiu de recuperar zones del nostre entorn. “Riu net, niu fet!” és el nom que els alumnes de cinquè de primària han escollit per a reivindicar un riu més net, alhora que duen a terme actuacions que frenen la dràstica recessió d’alguns dels animals més vulnerables a l’acció dels éssers humans. Les aus són uns dels bioindicadors més fiables de la salut dels nostres ecosistemes.

Després d’haver conegut a fons els diferents éssers que habiten a la nostra “Casa comú” (Laudato SI, Papa Francisco), de l’impacte que tenim sobre els ecosistemes, i de la necessitat d’intervindre com a part esencial dels mateixos, els nostres xiquets han avaluat l’estat del riu que tenim al costat del centre per poder millorar les condicions de vida de les aus que trien aquest hàbitat per a conviure.

Les aus han sigut les protagonistes durant els últims mesos, les hem estudiat a fons per poder ajudar-les. Amb ajuda d’experts en la matèria hem portat a termini tallers sobre la reproducció i l’alimentació de les aus, construïnt menjadors, caixes niu i ouscopis en els que poder seguir l’evolució dels ous fecundats.

La neteja de la ribera del riu i col·locació de menjadors i caixes nius, han sigut actuacions molt significatives per als alumnes, però també s’han elaborat informes denúncia a les autoritats competents, que pretenen posar en alerta l’estat de la qualitat de l’aigua de la nostra principal font de vida.

Hem fet un gest a la que és l’au de l’any al 2020, triant els seus ous per a criar en la nostra covadora del col·le. Ha sigut una vegada més, un expectacular esdeveniment tot el procés fins que els pollets han vist la llum. No podem estar més feliços d’haver donat vida a aquest meravellós planeta.

Sens dubte ha sigut tota una celebració poder visitar l’Estació biològica i el museu de la biodiversitat d’Ibi, on les espècies exposades procedeixen de les recaptacions que la Policia fa del tràfic il·legal d’espècies.

Comparte
Facebook
Twitter
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisión alumnos
Secretaría
Horario secreataría