Kiko Moya i Maria Albero ´Saboreanda´ padrins de luxe al projecte educatiu Esmorzem junts!

Els alumnes del col·legi Sant Roc han protagonitzat una nova edició del projecte educatiu Esmorzem Junts! La proposta s’ha dut a terme pels alumnes de sisè de primària, i té com a objectiu estudiar el tema de l’alimentació i l’aparell digestiu.  

Per a profunditzar en aquests sabers, han rebut el suport una vegada més, dels seus veïns del MERCAT de SANT ROC. Amb els que han dissenyat un bon grapat d’activitats significatives, i han pogut disfrutar d’un espai d’aprenentatge inmillorable. 

 

Setmanes de treball que van començar amb una gimcana al mercat per conèixer un poc més aquest exepcional indret, on obtindre les millors matèries primes per a la seua dieta, i en la que es van crear les primeres sinèrgies entre alumnes i comerciants. 

Els cultius a l’hort de l’escola per conèixer el producte de proximitat i temporada, les disseccions de l’aparell digestiu amb resums al quadern de camp, la visita d’una nutricionista, l’anàlisis d’hàbits alimentaris dels alumnes del col·legi i l’elaboració d’una dieta saludable,… Han sigut algunes de les activitats més representatives del projecte. 

Un projecte singular que ha culminat amb la celebració d’un concurs a l’estil Màster Xef. Per grups, els alumnes han fet la compra al mercat de Sant Roc, i més tard, han dissenyat i preparat un esmorzar saludable per a compartir. Els quasi cent alumnes protagonistes, han comptat amb la col·laboració de l’Escola d’Hostaleria del CIP FP Batoi que una vegada més, han gaudit d’aquesta festa de l’alimentació. 

Aquesta original activitat ha tingut uns padrins de luxe: Kiko Moya, xef del Restaurant L’Escaleta de Cocentaina i dues estrelles Michelin, el professor de serveis de restauració de Batoi, Jordi Hererro i la influencer en temes de cuina, María Albero ‘Saboreanda’ que té quasi 200.000 seguidors a Instagram. 

 

Després, aquestes reconegudes personalitats del món de la cuina, han sigut  jutges experts, tastant i valorant cada esmorzar per a seleccionar als equips finalistes d’aquesta IV edició. Tots tres han coincidit en el gran nivell de coneixement demostrat pels joves i de la importància de treballar aquest tipus de continguts a les escoles. 

La jornada ha culminat amb una màster class a càrrec del xef Kiko Moya, que ens ha deleitat amb l’elaboració en directe d’un esmorzar espectacular i d’algunes de les tècniques més interessants de la cuina d’avantguarda. 

Amb aquesta nova edició post pandèmia es reforça la col·laboració entre el col·legi i el mercat, que es defineix al projecte [Sant Roc]2. On l’escola s’obri al barri com a context real d’aprenentatge. 

 

Galeria d’imatges (VÍVIDO fotografía): 

Reportatge vídeo ARA MULTIMÈDIA: 

Comparte
Facebook
Twitter
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisión alumnos
Secretaría
Horario secreataría