Els robots invadixen les classes al col·legi Sant Roc.

Com si d’una pel·lícula de ficció es tractés, la imatge que més s’ha repetit durant les últimes setmanes a les aules del col·legi Sant Roc, ha sigut la d’uns xicotets robots que els mateixos alumnes han programat al projecte RoboTICs.

Després de setmanes de treball per comprendre el funcionament de l’electrònica i la seua aplicació a diferents usos de la nostra vida, a la fi, allò que ha suposat una motivació extra, ha sigut poder programar els robots LEGO amb diferents tasques que responien a les nostres instruccions.

Hem aprés en què consisteix el llenguatge de la programació, donant diferents instruccions a la màquina, com ara: esquivar obstacles, aturar-se en una línea, evitar que ixquera d’un espai, seguir una línea… La qüestió clau és pensar en allò que volem i quines ordres li hem de donar al robot, programant una sèrie de condicions segons el receptor instal·lat: infrarojos i/o ultrasons.

Estem meravellats amb aquestes ferramentes tan versàtils, que al l’hora que ens han ensenyat continguts de ciències, ens han donat l’oportunitat de conèixer el món de la programació i la robòtica. Sempre amb la omnipresència del treball cooperatiu per aconseguir en equip un objectiu comú.

Comparte
Facebook
Twitter
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisión alumnos
Secretaría
Horario secreataría