El projecte Cranc Roc comença amb la primera solta d’individus

Cranc Roc  enguany donarà sentit al Projecte Félix Rodríguez de la Fuente. Aquest serà el tercer any en el que dediquem totes les nostres forces a reintroduir una espècie en perill d’extinció. El nostre Austropotamobius Pallipes serà el protagoniste a les classes de ciències durant el present curs. Des de hui farem un seguiment de l’espècie, alimentant-lo i facilitant la seua reproducció per estabilitzar la colònia d’aquest animal al nostre entorn.

Aquest projecte d’aprenentatge servei, ens ha dut a crear llaços d’unió molt importants entre la Conselleria de Medi Ambient, els tècnics del parc de la Serra de Mariola i l’Ajuntament d’Alcoi. Amb ells hem fet possible el nostre somni de garantir un futur per a una espècie molt castigada als nostres rius i aiguamolls. Antonio Pradillo, Miquel Vives i Quico Rubio ens han ensenyat tot el que hem de fer per a criar-los, estimar-los i respetar-los.

Ha sigut un dia molt especial per als alumnes de sext, traslladant la classe de ciències al seu entorn natural, i fent una solta controlada en el mateix lloc que ho hem fet en cursos anteriors. D’aquesta manera consolidem la colònia de crancs i tornem a començar un nou cicle de cria.

Al col·legi em deixat uns quants individus per estudiar el seu creixement i preparar-los per a futures reproduccions. Això fa que ens haguem d’especialitzar també en la cria d’un macroinvertebrat anomenat Arthemia, que servirà d’aliment per als nostres amics.

Moltíssimes gràcies al Centro de Conservación de Especies Dulceacuícolas de la Comunitat Valenciana, al parc de la Serra de Mariola i a la Regidoria de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi pel seu inestimable suport en aquesta complexa tasca.

Comparte
Facebook
Twitter
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisión alumnos
Secretaría
Horario secreataría