Crònica de l’excursió a la Font Roja per Jesús Á. Curs 2012-2013

Eren les nou del matí i tots ens vam reunir en el col·le per a la nostra excursió a la Font Roja, es notava que estàvem nerviosos i impacients per arribar. En classe Juan Antonio ens va informar que el viatge seria dur i de seguida vam eixir a per l’autobús on es trobaven molts pares esperant per a veure’ns marxar.

El trajecte va ser animat per alguns companys que cantaven cançons, el que va fer que el viatge fora més curt, hi havia moltes corbes i uns les van patir més que altres.

Una vegada en la Font Roja, el primer que vam fer va ser esmorzar, i en eixe moment ja vam poder veure un pit-roig observant-nos. Quan tots acabàrem, un guarda forestal ens va acompanyar mostrant-nos plantes com la carrasca. Continuarem pel camí i el guarda ens va ensenyar plantes com a teixos, fleixos i gal·lers. Observarem com un auró es trobava lligat amb una corda perquè no se li caigueren les branques.

Excursió a la Font Roja on PhotoPeach

El guarda es va despedir de nosaltres i vam començar el nostre propi camí seguint sendes esvaroses i Juan Antonio ens explicava com les plantes utilitzaven l’aigua. Ens va cridar l’atenció que no sentíem pardals, amb tants xiquets fugirien, Juan Antonio ens va contar que els pins són tan alts perquè busquen superar als altres arbres per a poder prendre el Sol, la qual cosa també provocava que alguns caigueren.

Continuarem amb el viatge mentres ens donaven explicacions molt interessants i ens van advertir que tinguérem atenció amb les nostres motxilles, perquè els donyets podrien emportar-se-les.

La font Roja inspira llibres i llegendes que havia llegit com:

– El dinosaure del Menejador

– El Barranc de L´Infern

 – Els fantasmes del mas de Tetuan

I mentres recorríem el camí recordava eixes històries.

En acabar de dinar vam ser a la Cava Coloma on ens van explicar com treballaven els nevaters el gel. Continuàrem veient el Menejador i Jaume ens va contar històries de les caves. Vam reprendre novament el camí cap a l’autobús i un xicotet grup ens despistàrem del camí junt amb Jaume, el qual gràcies al seu coneixement del terreny i les seues històries, ens va explicar el forn de calç i la carbonera. Ja en la Cova Gelada només uns pocs van poder entrar. En una cova va eixir una bruixa i ens va donar un xicotet esglai. Arribàrem al santuari de la Font Roja i Juan Antonio ens va contar que havia vist un escurçó.

Per fi vam arribar a l’autobús i de volta al col·le on els nostres pares ens van arreplegar.

L’excursió va ser genial i interessant, m’agradaria fer moltes més.

Jesús  A. ( 4º C – Primaria 2012-13)

Comparte
Facebook
Twitter
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisión alumnos
Secretaría
Horario secreataría