Animació: «Els fantasmes del mas de Tetuan»

3-ELS-FANTASMES-DEL-MAS-DE-TETUANLa setmana passada vam anar a la biblioteca on Jaume ens va explicar moltes coses relacionades amb els masos, la Font Roja i els treballs més comuns de fa uns anys.

També ens va contar l’esgarrafidora història dels Fantasmes del mas de Tetuan de l’escriptor alcoià, Jordi Raül Verdú. Tots ens vam sorprendre al conèixer-la, ja que el que els va passar a aquells xiquets, ens podria passar a qualsevol de nosaltres, en qualsevol de les visites que fem amb l’escola a la Font Roja…

Per treballar l’animació Jaume va partir de les experiències personals, la vida en un mas, les característiques d’aquest tipus de construccions, les diferents estàncies… Sense oblidar documentar tot allò que ens explicava amb un recull de notícies del ja estingit periòdic El Ciutat; i d’altres fonts de persones com Jose Mari Segura.

IMGP8923

Ilustració de Jaume en record a l’excursió a la Font Roja de 4t el curs 2012-2013

Un altre llibre citat i relacionat amb el tema, és el d’ Adrián Miró: Sonets a M ª Luisa (que va viure al mas una temporada), i que fa referència a Francisco Mompó, pare de M. Luisa.

No va faltar a l’animació, un recordatori a les normes de conducta en un parc natural protegit, i de la important tasca que fan asociacions com ara La Carrasca per la seva lluita per evitar actuacions perjudicials al parc.

Per fer més emocionant l’animació ens va parlar de la sortida a la Sarga i el Puig, de l’any passat per la seua semblança en les condicions meteorològiques que van fer de la mateixa una sortida inoblidable com la que explica el Jordi Raül a «Els…»

ANIMACIÓ FONT ROJA on PhotoPeach

Comparte
Facebook
Twitter
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisión alumnos
Secretaría
Horario secreataría