A Sant Roc preparem l’hort per a l’hivern

L’hort de Sant Roc comença la seua activitat més frenètica amb la preparació de les taules de cultiu per a les plantes de tardor i hivern. Les setmanes anteriors vam llevar tots els cultius que quedaven de l’estiu, i especialment vam invertir les nostres energies en llevar les canyes de les tomaqueres que quedaven.

Aquesta setmana hem abonat amb humus de cuc i fem d’ovella la terra on produirem les noves hortalisses. A més a més, hem aplicat la tècnica de l’encoixinat de palla o mulching, que ja haviem provat en altres ocasions i ens ha funcionat genial. Alguns dels beneficis d’aquesta tècnica són:

  • Protegir de la calor.
  • Estalviar aigua de reg, com a mínim es redueix a la meitat.
  • Evitar que creixen les herbes no desitjades.
  • Aportar nutrients.
  • Ajudar a la vida microbiana del sòl, (entre elles els cucs, que els encanta)

Són molts els beneficis d’aplicar al nostre hort ecològic aquest mètode de protecció i enriquiment del sòl. Una vegada més intentem respectar al màxim el nostre entorn.

Processed with MOLDIV

També hem sembrat alls, tallant les dents dels alls secs i clavant-los directament a la terra. Un procés que ja coneixem molt bé, i que ens garanteix que les plantes brollen ràpidament i de forma segura.

Per últim, enguany volem provar amb els porros. Hem plantat i sembrat molts tipus de hortalisses de tija engruixida, però mai havíem donat el pas amb aquesta espècie. Esperem una bona collita.

Comparte
Facebook
Twitter
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisión alumnos
Secretaría
Horario secreataría