4t- Taller de reciclatge d’oli

Per posar punt i seguit  al projecte d’energia i reciclatge, hem rebut una visita molt especial al cole. Maria Corbí, una experta en el tema, ha compartit els seus coneixements sobre el tema amb tots nosaltres.

Hem començat la sessió, repassant els continguts apresos des que vam començar el curs: les 3 Rs, els tipus de contenidors, la cadena del reciclatge…  A continuació ens hem centrat en el reciclatge de l’oli. Com s’ha de fer, a quin contenidor s’ha de tirar, i quin és el seu procés de transport i transformació en altres usos com ara, la fabricació de biodièsels.

No obstant, ens ha recordat que no fa molt de temps, els nostres iaios i pares, reciclaven l’oli de fregir d’una forma casera, i el convertien en sabó per a la roba i el cos. De fet, pareix que encara alguns de les nostres families continuen fent-ho, i un exemple d’això ha sigut la mostra que la companya Blanca ha dut aquesta vesprada a l’aula. Tot una demostració d’estalvi i respecte per la natura.

Per a finalitzar el taller i la visita d’aquesta experta en Medi Ambient, hem pogut fer una demostració real de la creació de sabó amb restes d’oli usat. Ara haurem d’esperar 14 dies fins que puguem posar-li l’embolcall que hem fet per a portar-ho a casa.

Com a nota curiosa, us comentem que, des de l’época dels antics grecs i romans, ja s’elaboraven sabons per rentar les seues peces de roba. Això s’aconseguia bullint greix animal amb una barreja de cendres d’arbre i aigua.

Sabies que tan sols un litre d’oli usat que tirem per la pila pot arribar a contaminar 1.000 litres d’aigua?

Com sabeu l’oli crea una capa fina en la superfície de l’aigua, amb això s’impedix la seua oxigenació causant  la destrucció de l’ecosistema de fauna i flora (aigües subterrànies, la mar i els aqüífers).

Aci us deixem la recepta per si algú vol fer-ho a sa casa:

 

Comparte
Facebook
Twitter
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisión alumnos
Secretaría
Horario secreataría