3ª Edició del projecte Félix ens ensenya

El projecte Félix ens ensenya, es posa en marxa al Col·legi Sant Roc, per tecer any consecutiu. Recordeu que a la primera edició  vam aconseguir apropar la figura de nostre amic i amant de la natura a les noves generacions, realitzant un homenatge a la seua figura, de la mà de la seua filla Odil Rodríguez. En aquell moment, la ciutat d’Alcoi dedicà un dels seus llocs emblemàtics al naturaliste amb una placa que romandrà en el temps a la sala principal del santuari de la Font Roja. Assoliment que hem de agrair sempre als alumnes de 6é del col·legi Sant Roc del curs 14-15, per dur al ple de l’Ajuntament aquella proposta com a objectiu final del seu treball a classe.

 

EnARBOLAR

Però si el primer any va ser emocionant pels sentiments que afloraren gràcies al fet de poder unir vàries generacions en la finalitat de preservar la nostra vida natural, el segon projecte FÉLIX, va suposar una fita sense presedents al nostre territori. Un grup de 98 alumnes de 11 i 12 anys, acosenguiren protegir un bosc d’arbres singulars que a dia d’avuí formen part del catàleg d’abres protegits. D’aquesta manera, dins d’un dels projectes més potents que la Fundació Félix portà a termini: enARBOLAR, els nostres alumnes van aprendre que encara que els arbres no es manifesten com a qualsevol altre ésser viu al regne animal, tenen un valor incalculable, entre altres, perque han viscut centenars d’esdeveniments que marcaran la nostra història.

Mans al riu

Engany el projecte és si cal, més ambiciós. Félix Rodríguez ens acompanya aquest curs, per conèixer en profunditat els ecosistemes aquàtics. Aprendrem a avaluar els nostres rius, a protegir-los i netejar-los. I a més a més a recuperar les espècies que sempre han estat al nostre voltant. Aquelles que huí estan amenaçades i que per raons diverses s’estan extinguint. Com deia Félix: L’home està obligat a conservar i recuperar allò, que ell mateix ha destruït. I així ho farem enguany els alumnes de Sant Roc. Tenim la sort de poder contar amb la col·laboració de diverses associasions: LIMNE, Fundació Félix, Kyrios educación, Conselleria de Medi Ambient… I com voliem que fora un projecte de col·le, ens hem implicat un bon nombre de cursos, profes i famílies.

[youtube https://www.youtube.com/watch?v=vE9CJeflcbk]

A continuació us deixem un botó de les que han sigut les primeres activitats en companyia dels nostres germans majors i que ens han explicat tot el que estan fent per recuperar el nostre cranc de riu. Que per cert, ja el tenim treballat als nostres quaderns de camp.

Projecte Félix: Mans al riu i Cranc roc on PhotoPeach

El Col·legi Sant Roc no cessa en la seva obstinació de millorar el món que ens envolta i de fomentar en els seus alumnes una consciència ecològica integral. Cranc Roc és un projecte que porta en marxa tot el curs i que s'emmarca en la línia d'actuació Escola verda que el centre va posar en marxa fa ja diversos cursos. Aquest és un projecte d'aprenentatge i servei que té com a finalitat última la recuperació del nostre cranc de riu autòcton. Per a això s'han dut a terme diferents iniciatives de forma interdisciplinària, on la cria i seguiment d'aquesta espècie en el propi col·legi, tindrà com a punt final la solta dels joves alevins en els rius de la nostra localitat.
Comparte
Facebook
Twitter
LinkedIn

¿Tienes alguna consulta?

Admisión alumnos
Secretaría
Horario secreataría