5é. ENTENENT LA NATURA: NAIXEN LES GUATLLES

Dins del projecte de Ciències, Entenent la Natura, vam donar la reproducció de les aus i, per aquest motiu, vam instal·lar una covadora al corredor del col·legi amb un munt d’ous de guatlla fecundats. Doncs bé, després de vint-i-un dies, aquesta setmana han nascut i ja les tenim entre nosaltres. Després de vacances podrem gaudir un poc més de la seua presència. Ací publiquem algunes imatges i aprofitem per a desitjar-vos uns bons Nadals.

Processed with MOLDIV

CAMINEM JUNTS: REPORTAJE DE LA ENTREGA DEL PREMIO

Para nosotros es un honor que Caminem Junts haya sido galardonado con la máxima distinción en proyectos de Aprendizaje Servicio. El viaje que hicimos a Coslada (Madrid), en nombre de toda la promoción de alumnos de primero de la ESO y en representación de todo el colegio San Roque, resultó maravilloso. Hay que destacar que fuimos una pequeña representación, pero todos los alumnos de la promoción estuvisteis presentes. Muchas gracias a todos los que habéis formado parte de esta aventura.

Aquí publicamos un pequeño reportaje de lo que fue un acto inolvidable.

 

5é. ENTENENT LA NATURA: RAPINYAIRES A LA MARIOLA II

Aquesta setmana, dintre del nostre projecte ENTENENT LA NATURA, les classes de 5é C i 5é D, vam estudiar en primera persona les rapinyaires diürnes, nocturnes i carronyaires. A les 9 hores vam eixir del col·le para anar a peu al Preventori. Allí ens esperava l’amic Àlvar Seguí per a explicar-nos els costums de les rapinyaires nocturnes en directe, per acabar l’explicació de la millor manera possible: alliberant un esparver del centre de recuperació Santa Faz d’Alacant.

Una vegada alliberat l’esparver, costera amunt, vam anar directament al Canyet, on hi havia més voltors que mai. Des de l’observatori ha vingut la sorpresa del dia, que ha estat quan, entre tots els carronyaires, hi destacava un voltor de Rupell (el projecte Canyet ja va marcar un altre i amb el GPS van descobrir el seu viatge fins al Senegal). Vam poder conéixer i observar els voltors i fins i tot també vam poder alliberar-ne un al qui li faltava un ull. Pujar en silenci, al final té el seu premi. 

A la vesprada, de la mà de l’amic Aitor, d’Enguera, vam poder observar en directe els costums de les rapinyaires diürnes i nocturnes. Vam veure un caro lapó dels Urals, un gran duc, dos olibetes i un falcó harris. Després de les explicacions, aquestos ocells ens van oferir un espectacle impressionant amb els seus vols. Vos convidem a veure el vídeo. Paga la pena.

Vam caminar 14,6 km per la serra de Mariola i vam tornar més enamorats de la Natura. Volem aprofitar la publicació per a agrair al Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi, als falconers Alas de la Montaña, al centre de recuperació Santa Faz d’Alacant i al nostre amic i fidel col·laborador Àlvar Seguí per haver-nos facilitat aquesta inoblidable activitat.

5é. ENTENENT LA NATURA: RAPINYAIRES A LA MARIOLA I

Aquesta setmana, dintre del nostre projecte ENTENENT LA NATURA, les classes de 5é A i 5é B, hem fet una activitat única que mai no podrem oblidar: l’estudi en primera persona de les rapaniyaires diürnes, nocturnes i carronyaires. A les 9 hores vam eixir del col·le para anar a peu al Preventori. Allí ens esperava l’amic Àlvar Seguí per a explicar-nos els costums de les rapinyaires nocturnes en directe, per acabar l’explicació de la millor manera possible: alliberant un brúfol, recuperat d’una electrocució al centre de recuperació.

Una vegada alliberat el brúfol, costera amunt, vam anar directament al Canyet, on vam poder conéixer i observar els voltors menjar des de l’observatori, volar i fins i tot també vam poder alliberar-ne un jove, que van agafar a un mas de Beniarbeig i que portava més temps aclimatant-se al terreny. Pujar en silenci, al final té el seu premi. 

A la vesprada, de la mà de l’amic Aitor, d’Enguera, vam poder observar en directe els costums de les rapinyaires diürnes i nocturnes. Vam veure un gran duc, les olibetes, el falcó harris, i fins i tot un corb. Després de les explicacions, aquestos ocells ens van oferir un espectacle impressionant amb els seus vols. Vos convidem a veure el vídeo.

Vam caminar 14,2 km per la serra de Mariola i vam tornar més enamorats de la Natura. Volem aprofitar la publicació per a agrair al Departament de Medi Ambient de l’Ajuntament d’Alcoi, als falconers Alas de la Montaña, al centre de recuperació Santa Faz d’Alacant i al nostre amic i fidel col·laborador Àlvar Seguí per haver-nos facilitat aquesta inoblidable activitat.

5º. CAMINEM JUNTS: 1200 EUROS PARA PAYASOSPITAL

Si hay una ONG que nos ha demostrado que una sociedad mejor es posible, esa es PayaSOSpital. Gracias a ellos, los niños hospitalizados tienen diversión y felicidad durante su etapa hospitalaria, ya que con su ánimo y alegría, son pieza fundamental en la recuperación de los pequeños enfermos de cáncer.

Por ello, no hay mejor manera posible de volver a empezar Caminem Junts ayudándoles a vender sus calendarios solidarios (a día de hoy, agotados en su totalidad). Por ello, nos complace comunicar que durante este mes de noviembre hemos conseguido recaudar  1200 euros (400 calendarios), para ayudarles a que sigan su camino como lo han hecho hasta ahora.

Amigos PayaSOS, seguimos caminando juntos!

5º. CAMINEM JUNTS NO PASA A LA FINAL NACIONAL

Nuestro proyecto educativo, Caminem Junts, no ha conseguido pasar a la final nacional del premio Acción Magistral. El hecho de haber recibido un premio especial el año pasado ha tenido mucho que ver en esta decisión. Pero nosotros seguimos caminando por el bien de los demás. Además, ser finalistas autonómicos, por segundo año consecutivo, y premio accésit nacional, ya es un premio que nunca podremos olvidar. Muchas gracias a todos los que formáis parte de él.

“CAMINEM JUNTS” OBTIENE OTRO RECONOCIMIENTO EDUCATIVO: FINAL AUTONÓMICA ACCIÓN MAGISTRAL 2018

Los caminantes de San Roque volvemos a estar de ENHORABUENA. Todavía no hemos digerido el Premio Nacional de Aprendizaje Servicio al mejor proyecto solidario y de derechos humanos, y nos llega OTRA noticia muy importante que nos vuelve a llenar de satisfacción: nos han comunicado que CAMINEM JUNTS, como ya ocurrió en la edición de 2017,  vuelve a ser uno de los 40 finalistas autonómicos del Premio a la Acción Magistral 2018 en la modalidad de Proyecto de Centro.

Por ahora, hemos superado todas las fases hasta llegar a estar dentro de los cuarenta mejores proyectos nacionales. Será el el 10 de diciembre cuando se anunciarán los finalistas nacionales que pasarán a la última fase de votación popular, en la web de Acción Magistral http://accionmagistral.org/.

Con esta noticia ya nos sentimos plenamente satisfechos, porque otro exigente  “jurado” educativo nos reconoce como un proyecto EDUCATIVO y EJEMPLAR; de los que crean fortalezas en los alumnos. Muchas gracias a todos los que lo habéis hecho posible.

5é. DISSECCIÓ D’UN MAMÍFER: EL CONILL

Esta setmana hem començat amb les disseccions del projecte “Entenent la Natura”. Si les setmanes passades estudiàvem els amfibis, els rèptils, els peixos i els ocells (encara falten les rapinyaires), hui hem estat gaudint, amb els cinc sentits, del conill per veure més de prop, i de manera real, com som els mamífers. Hem aprés com són els seus òrgans: cor, pulmons, estómac, intestins, fetge (amb la fel)… així com les seues funcions.

Ara queda completar el quadern de camp amb aquesta magnífica experiència. Ací publiquem algunes imatges i continuarem informant, que ara ve el millor del projecte: el treball amb les rapinyaires  diürnes, nocturnes i carronyaires, on destaca l’impressionant voltor.

 

5é. ENTENENT LA NATURA: CAIXES NIU PER ALS OCELLS

Aquesta setmana en el projecte ENTENENT LA NATURA, hem estudiat els mamífers i els ocells al detall. És per això que, que tornavís en mà, hem convertit la classe en un taller de bricolatge i  hem fet caixes-niu per als ocells que viuen per l’escola perquè puguen reproduir-se millor. La setmana que ve comencem el projecte dels voltors: EL GEGANT TÍMID. Estem preparats per a conéixer la rapinyaire més gran de La Mariola.  Ací publiquem un grapat d’imatges de l’activitat. Bon cap de setmana!

5º. CAMINEM JUNTS: AYUDAMOS A NUESTROS AMIGOS LOS PAYASOS

La ONG PayaSOSpital ha realizado un calendario solidario para 2019 con el objetivo de recaudar fondos para hacer la hospitalización de los niños un tiempo más agradable. Si los payaso necesitan ayuda, los alumnos caminantes de San Roque salimos a su encuentro. El hecho es que en solo seis días hemos vendido 200 calendarios para la causa de nuestro proyecto Caminem Junts. Y no nos vamos a quedar ahí, porque hemos pedido 200 calendario más. Seguimos avanzando.

¿AYUDARÍAS A UN NIÑO CON CÁNCER?

COMPRA TU CALENDARIO SOLIDARIO