6é. A LA VORETA DEL FOC: UNA NIT A ULL DE CANALS

La setmana que ve encetem un temps que resultarà molt emocionant. Classe per classe, acudirem a l’alberg Ull de Canals (Banyeres), per a passar dos dies i una nit, com bé diu el títol del nostre projecte, a la voreta del foc. I què tenim pensat fer? Doncs, un munt d’activitats. Primer que res, complirem l’horari de classe, després, farem jocs de taula, competició de cartes, aprendrem geografia, llegirem acompanyats pel solet de la Mariola i viurem una inoblidable excursió al naixement de l’encisador riu Vinalopó, realitzant una ruta literària que acabarà en el Castell de les Torretes. Serà a la nit quan el nivell d’emoció augmentarà considerablement, perquè farem possible una nit de contes: “Contes d’hivern a la voreta del foc”. Hi haurà moltes sorpreses més que, ara per ara, no volem desvelar. En passar tot, ja vos ho contarem. Publiquem algunes imatges de l’indret.

6é: FÈLIX ENS ENSENYA: OPERACIÓ TEULADÍ

El projecte “Fèlix ens ensenya” ja és un clàssic en Sant Roc i enguany formarà part del projecte Vita Sant Roc. A banda de treballar els capítols d'”El Hombre y la Tierra“, tenim un altre producte final molt ambiciós: Intentar que aquesta espècie, que a poc a poc va desapareixent, puga reproduir-se al nostre col·legi; segons diuen els especialistes, cosa quasi impossible.

Ara bé, perquè aquestos ocells puguen emparellar-se, el primer que cal fer és fer-los vindre i que estiguen contents. Per tant, hem instal·lat un menjador en l’indret més tranquil de l’escola. D’aquesta manera, els teuladins –i possiblement alguna altra espècie com la capellaneta, prou abundant al nostre riu Uxola–, podran passar un millor hivern, ben alimentats, i agafar forces per a poder criar en els nius que construirem.
També comuniquem, que d’ací a poc temps, instal·larem una foto-trampa per a veure si algun altre animaló entra al recinte, perquè hem vist algun excrement sospitós. Informarem!

Heus ací la imatge del menjador. Ara queda esperar i estar ben atents.

6º. CAMINEM JUNTS: 1130 EUROS RECAUDADOS

Por todos es sabido que el colegio San Roque y la filá Bereberes “Els Borts” organizaron el sainete “Maleïts diners”, de Ana María García Pascual, a razón de nuestro proyecto educativo a favor de los niños con cáncer, Caminem Junts. Gracias a ello, se ha recaudado un total de 1130 euros, al mismo tiempo que hemos presenciado una maravillosa obra teatral, en forma de “cuento de Navidad”, con un mensaje educativo que ha llegado al corazón de todos los presentes.

Queremos agradecer al Ayuntamiento de Cocentaina, a la filá dels Borts, al Grup Teatre San Mauro y a la amiga Ana María García Pascual por haber hecho realidad este acto, mediante el cual ayudaremos a muchas personas necesitadas. Todos juntos seguimos avanzando.

¿AYUDARÍAS A UN NIÑO CON CÁNCER? MUCHAS GRACIAS

6é. OLI PER A TOTS: XAPES SOLIDÀRIES

Posem en marxa l’activitat més destacada del nostre projecte APS “UN JORNAL PER A CASA“, amb el qual hem aprés la importància d’una bona alimentació i hem investigat el procediment d’elaboració de l’oli d’oliva, des que es cull al bancal fins a ingerir-lo en taula.

Amb el producte final esmentat, ens hem proposat comprar la màxima quantitat de litres d’oli, aliment imprescindible per a qualsevol dieta mediterrània i que moltes famílies no poden adquirir pel seu elevat cost. Doncs bé, amb un meravellós dibuix de l’alumna Laura Cubero, comuniquem que ja tenim les xapes solidàries amb les quals recaptarem fons per a comparar oli d’oliva i donar-lo a Càrites Alcoi.

Si tens pas per les secretaries del col·legi, no ho dubtes i col·labora. Ens ajudaràs a aconseguir el fet que moltes persones tinguen “l’or líquid” en les festes de Nadal.

UN EURO – “OLI PER A TOTS”

6é. CAMINEM JUNTS 17-18: MALEÏTS DINERS

Nos complace comunicar que durante este curso continuaremos con nuestro proyecto bianual más singular: CAMINEM JUNTS. Y horas antes de publicar este post, hemos recibido una llamada desde Madrid, mediante la cual los organizadores del premio Acción Magistral nos han comunicado hemos estado a escasos puntos para llegar a la final nacional, por ello nos han ofrecido apoyo económico y formativo para continuar con nuestra misión. Ha sido una agradable sorpresa y otro premio a nuestro trabajo.

CAMINEM JUNTS se realizará en el segundo trimestre, pero en noviembre damos el pistoletazo de salida. El colegio San Roque y la filá Bereberes “Els Borts” de Cocentaina volvemos a organizar un acto cultural conjuntamente: el próximo domingo 26 de noviembre, a las 19 horas, en el Centre Cultural El Teular de Cocentaina, el grupo de teatro “San Mauro” representará el divertido sainete de Ana María García Pascual, MALEÏTS DINERS.

El donativo será de 5 euros y la taquilla íntegra irá destinada a mejorar la tecnología del aula de la planta oncológica del Hospital General Universitario de Alicante y a llevar a cabo un proyecto artístico para engalanar las consultas externas del mismo hospital.

Queremos dar las gracias al Ayuntamiento de Cocentaina y a la concejala Marcela Richart, a la filá dels Borts, a Ana María García, al Grup Teatre “San Mauro” y a Carlos Fletxa, diseñador de nuestro cartel.

¿AYUDARÍAS A UN NIÑO CON CÁNCER?

No te quedes en casa. Ya sabes que caminando juntos podemos llegar muy lejos.

6é. UN JORNAL PER A CASA: FEM OLIVES A PENÀGUILA

La foto de portada és força reveladora. Ho veieu bé, la classe de Ciències d’aquesta setmana ha sigut anar a fer olives. Si volem estudiar l’oli amb profunditat, cal començar pel principi. Aleshores, durant un matí ens hem convertit en vertaders agricultors i hem anat al bancal a collir aquest fruit: hem escampat les mantes, hem collit les olives, les hem col·locades al cabàs i posteriorment dintre del sac. Una vegada recol·lectades, hem acudit a l’almàssera Ribes -Oli, on després de pesar-les, ens hem assabentat del preu ens havien de donar. La conclusió és que la vida del llaurador és molt dura, però també important. I com costa guanyar-se el jornal…

Una vegada venudes, hem canviat el rol i ens hem convertit en almasserers. Per això, des de les mateixes entranyes de l’almàssera, i dirigits per la nostra mestra Macu Ribes, hem sigut testimonis del procés d’elaboració en directe. Ara entenem perquè el preu d’aquest producte és tan elevat i ens sap greu que moltes famílies no puguen fer ús del mateix per aquest motiu.

Ara toca treballar les qualitats alimentàries d’aquest producte tan important per a la nostra dieta i començar a lluitar per a poder donar els màxims litres a Càrites Alcoi. Moltes gràcies a Macu i a la centenària empresa Ribes-Oli, per obrir-nos les portes de casa i deixar-nos entrar. Gràcies per formar part del nostre projecte. Tots plegats farem possible el nostre lema:”OLI PER A TOTS”. Ací publiquem algunes imatges d’un dia que ha resultat inoblidable.

6é. PROJECTE APS: UN JORNAL PER A CASA

Els alumnes de sisé encetem un nou projecte a l’assignatura de Ciències: “Un jornal per a casa”. El tema central d’aquest original tema és l’alimentació. Aprendrem la importància de la dieta mediterrània equilibrada, la pràctica d’esport, l’anàlisi d’etiquetes, la prevenció d’infermetats… Però, principalment, centrarem l’atenció en el producte autòcton per excel·lència de les nostres terres valencianes: l’oli d’oliva i la seua elaboració d’ençà que es cull el fruit fins a ingerir-lo.  Com és costum en la nostra manera de treballar, parlem d’un projecte APS (APrenentatge Servei) a benefici de Càritas Alcoy, on intentarem aconseguir un elevat nombre de litres d’aquest producte elaborat que, pel seu elevat preu, resulta pràcticament inaccessible per a moltes famílies d’Alcoi. El finançament per a comprar l’oli l’obtindrem mitjançant la venda de xapes solidàries, les quals llueixen un original dibuix de la nostra alumna Laura Cubero, guanyadora del concurs de nivell. Anirem actualitzant informació. Amb aquesta introducció donem per començat un projecte que de segur, mai no podrem oblidar.

 

6è. FEM ROBOTS: ROBÒTICA A L’AULA

Encetem l’últim curs de Primària, que podem assegurar que serà molt emocionant i inoblidable, amb el primer projecte de Ciències: “Fem Robots”, amb el qual ens hem iniciat en el món de la robòtica i la programació.  La setmana passada la dedicàrem a  realitzar un circuit elèctric i a programar una placa “Arduino” i aconseguírem fer un semàfor amb peretes led. Aquestos dies passats, hem aprés a programar el robot de Lego mitjançant el programa informàtic que hi havia a l’ordinador: l’hem fet circular per dins d’un panel gegant i programat perquè no se n’isca de la superfície. El fet d’utilitzar els sensors de so o de llum, la qual cosa ens semblava a xinés, no era tan complicat com pensàvem i això ha estat gràcies a Octavi i Mònica. Volem donar les gràcies als amics de l’Àgora perquè hem gaudit d’una especialitat desconeguda per a nosaltres, però sobretot per haver fet amenes i senzilles les explicacions de les classes. Ací publiquem algunes imatges. Que passeu un bon cap de setmana.

CAMINEM JUNTS NO PASA A LA FASE NACIONAL DEL PREMIO ACCIÓN MAGISTRAL

No ha podido ser. Hoy nos han comunicado que no pasamos a la fase nacional del premio Acción Magistral. De los dos proyectos de la Comunidad Valenciana, ninguno ha sido elegido para la última fase. Como ya comentamos, para nosotros el premio de llegar a ser uno de los dos mejores proyectos de Castellón, Valencia y Alicante ya es un logro, pero sobre todo las vivencias, emociones y aprendizajes que nos llevamos no se nos olvidarán el la vida; han sido, sin lugar a dudas, el mejor regalo y objetivo principal de este proyecto. Ahora toca seguir caminando y eso es lo que vamos a hacer.

Caminem Junts – San Roque 2017.

CAMINEM JUNTS: FINALISTA AUTONÓMICO DEL PREMIO ACCIÓN MAGISTRAL

Nuestro proyecto educativo CAMINEM JUNTS sigue recopilando alegrías. Hoy hemos recibido una noticia muy agradable: uno de los jurados educativos más importante de nuestro país, como ya hizo en año pasado con nuestro FÉLIX NOS ENSEÑA, nos ha dado su “visto bueno” a nivel educativo y ha decidido que CAMINEM JUNTS sea uno de los 80 finalistas autonómicos de toda España para optar al Premio Acción Magistral, convocado por la Fundación FAD, el BBVA y la UNESCO. Ya podemos decir bien alto que otro proyecto del cole tiene el sello Acción Magistral.

La última noticia ha sido tras la celebración de la Comisión de Evaluación Autonómica de Valencia, en la que se han evaluado las 35 candidaturas presentadas en la Comunidad Valenciana, se han seleccionado 7 proyectos educativos como finalistas autonómicos al Premio a la Acción Magistral 2017, entre los cuales se encuentra nuestro proyecto contra el cáncer infantil.

La fase final será en septiembre y de ella saldrán los finalistas nacionales. Pero para nosotros, haber sido elegidos de entre los 389 proyectos nacionales y los 35 autonómicos, es un premio que nunca podremos olvidar.

Los agradecimientos son muchos: a los principales protagonistas del proyecto, los alumnos, porque esto es un logro vuestro y de nadie más; a las familias, por haber sido tan pacientes y constantes; a todas las personas y entidades que habéis hecho posible este sueño solidario y, por último, a la dirección del centro, por confiar en esta “locura” desde el primer instante.

Al final aquello aprendido mecánicamente se olvida, pero los momentos vividos y los valores conseguidos perdurarán para siempre. Y durante en tiempo de CAMINEM JUNTS hemos llenado nuestras mochilas de experiencias inolvidables. Y creemos que ALGO habrán aprendido, ¿no? Seguimos caminando juntos.

Aquí publicamos la nota de prensa.  Feliz verano!!!